Par kaitīgajām E vielām

Par kaitīgajām E- vielām- kuras mums dakteris iesaka nelietot mūsu bērniem.

Garšas pastiprinātāji (vielas, kas pastiprina pārtikas produktam piemītošo garšu un smaržu).

Saldinātāji (pārtikas piedevas, ko lieto, lai piešķirtu pārtikas produktam saldu garšu).

  • E 950 acesulfāms K
  • E 951 aspartāms
  • E 952 ciklāmskābe un tās nātrija un kalcija sāļi
  • E 954 saharīns un tā nātrija un kālija sāļi
  • E 962 aspartāma acesulfāma sāls

Krāsvielas (vielas, ko izmanto pārtikas produkta krāsas mainīšanai vai atjaunošanai).

  • E 102 tartrazīns
  • E 104 hinolīndzeltenais
  • E 110 saulrieta dzeltenais
  • E 122 karmoizīns
  • E 124 košenila sarkanais
  • E 129 alūra sarkanais

Konservanti (vielas, kas pagarina pārtikas produkta saglabāšanās laiku, aizsargājot to no mikroorganismu izraisītās bojāšanās).

Antioksidanti (vielas, kas pagarina pārtikas produkta saglabāšanās laiku, aizsargājot to no oksidācijas izraisītās bojāšanās (piemēram, no tauku sasmakšanas, no krāsas maiņas)).

  • E 320 butilēts hidroksianizols
  • E 321 butilēts hidroksituluols

Lejupielādēt PDF, lai drukātu līdznešanai. Un nesakiet, ka krāsvielām nav nekāda saistība ar krāsojamām lapām…

e-vielas

2 thoughts on “Par kaitīgajām E vielām

  • jūlijs 10, 2016 at 11:49 am
    Permalink

    Trakākais, kas aspartāms ir gandrīz visās sulās, bet ne visur tiek uzrādīts…

  • jūlijs 13, 2016 at 12:38 pm
    Permalink

    Labs saraksts. Atgādinu, ka no visām e-vielām nevajadzētu baidīties. Pats esmu iegādājies grāmatu, kur visas e-vielas – gan labās, gan sliktās 🙂

Comments are closed.