Par kaitīgajām E vielām
Par kaitīgajām E- vielām- kuras mums dakteris iesaka nelietot mūsu bērniem.
Garšas pastiprinātāji (vielas, kas pastiprina pārtikas produktam piemītošo garšu un smaržu).
- E 621- E 625 dažādu veidu glutamāti
Saldinātāji (pārtikas piedevas, ko lieto, lai piešķirtu pārtikas produktam saldu garšu).
- E 950 acesulfāms K
- E 951 aspartāms
- E 952 ciklāmskābe un tās nātrija un kalcija sāļi
- E 954 saharīns un tā nātrija un kālija sāļi
- E 962 aspartāma acesulfāma sāls
Krāsvielas (vielas, ko izmanto pārtikas produkta krāsas mainīšanai vai atjaunošanai).
- E 102 tartrazīns
- E 104 hinolīndzeltenais
- E 110 saulrieta dzeltenais
- E 122 karmoizīns
- E 124 košenila sarkanais
- E 129 alūra sarkanais
Konservanti (vielas, kas pagarina pārtikas produkta saglabāšanās laiku, aizsargājot to no mikroorganismu izraisītās bojāšanās).
- E 210 benzoskābe
- E 211- E 219 benzoskābes sāļi
- E 220 sēra dioksīds
- E 239 heksametilēntetramīns
- E 249 kālija nitrīts
- E 250 nātrija nitrīts
- E 251 nātrija nitrāts
- E 252 kālija nitrāts
Antioksidanti (vielas, kas pagarina pārtikas produkta saglabāšanās laiku, aizsargājot to no oksidācijas izraisītās bojāšanās (piemēram, no tauku sasmakšanas, no krāsas maiņas)).
- E 320 butilēts hidroksianizols
- E 321 butilēts hidroksituluols
Lejupielādēt PDF, lai drukātu līdznešanai. Un nesakiet, ka krāsvielām nav nekāda saistība ar krāsojamām lapām…
Trakākais, kas aspartāms ir gandrīz visās sulās, bet ne visur tiek uzrādīts…
Labs saraksts. Atgādinu, ka no visām e-vielām nevajadzētu baidīties. Pats esmu iegādājies grāmatu, kur visas e-vielas – gan labās, gan sliktās 🙂